Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
Vin Spumant Premium - Lambrusco di Sorbara DOC 750ml CLETO CHIARLI
68,50 RON
nici unul

Vin rosu spumant brut.

Culoare roz intens, o aroma bine definita de capsuni.

In gura se simte proaspat, puternic, mineral, dar in acelasi timp catifelat si suprinzator de placut. Dinamic.

Varietate: Sorbara pur.

Pairing: Paste uscate, tortellini, carnuri fierte si preparate tipice pentru bucataria modeneza.

Temperatura de servire: 10 -12 grade

Nivel alcool: 11% vol

Premii: Gambero Rosso 2018-2020, Gentlemen 2020 - l-a inclus in top 100 cele mai bune vinuri rosii, Campionatul mondial de vinuri spumante si Champagne - 2019. 

Un vin recomandat de Giuseppe Palmieri, manager si somelier al Osteria Francescana, restaurantul numarul 1 in lume, in 2016 si 2018. Vinul vine cu eticheta Glocal, marca lui.

 

Vinificare: Dupa o selectie atenta a strugurilor, urmata de o macerare usoara, mustul este extras si refrigerat. Apoi urmeaza fermentatia lenta in cuve inchise, urmand metoda Martinotti, introdusa in Emilia Romagna chiar de crama Chiarli, incepand cu 1959. Dupa a doua fermentatie, inainte de a fi imbuteliat, vinul este invechit pentru cel putin 3 luni. Rezultatul, un vin cu caracter, echilibrat, sec, elegant si delicat, care iese in evidenta prin prospetime si savoare.

Istoria sticlei "Vecchia Modena", care incepe cu anul 1890, reprezinta cea mai veche marturie a unui Lambrusco imbuteliat, purtand o eticheta, iar acum este un simbol indisolubil de imaginea cramei Cleto Chiarli. Cu aceasta sticla, Cleto, fondatorul, a plecat in 1900 spre Paris, unde la Expozitia Universala a obtinut prestigiosul premiu "Honorable Mention". Eliminata din catalogul Chiarli la mijlocul anilor '50, "Vecchia Modena" reaprare in 1980 si obtine, pentru calitate ei, o apreciere deosebita, episod care marcheaza inceputul unei noi filozofii de productie, care va asigura in anii urmatori revitalizarea Lambrusco-ului. Un salt inainte si ajungem in anul 2000, anul in care moderna crama Cleto Chiarli este construita si inca o data acea reprezentare veche revine in prim plan.

Este de fapt "Premium Vecchia Modena" cea care, de aceasta data, inaugureaza productia la Cleto Chiarli cu un Sorbara obtinut in urma unei selectii riguroase a celor mai buni struguri din via "Sozzigalli".  Vinificare prin puritate si un "pris de mousse" singular subliniaza exceptionalele caracterisitici ale acestui soi fantastic. Pe scurt, Premium primeste cele mai inalte distinctii in Italia si in strainatate, distinctii care cu cativa ani in urma pareau de neatins pentru un Lambrusco. 

Cleto Chiarli

Contine sulfiti.

Producători CLETO CHIARLI
Cantitate 750ml

Adauga o recenzie