Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
Vin alb Sit a Montui - Pignoletto Classico 750ml DOCG SANTACROCE
78,50 RON
nici unul

Vin alb sec.

Gust vioi si aciditate medie, lasa nuante finale subtile de martipan si migdale dulci, caracteristice acestui soi de struguri. 

Varietate: Grechetto Gentile (Pignoletto).

Pairing: cu risotto, cu preparate din ciuperci sau cu trufe, cu tartar din peste sau carne alba.

Temperatura de servire: 10-12 grade.

Nivel alcool: 12.5% vol.

Un vin recomandat de Giuseppe Palmieri, manager si somelier al Osteria Francescana, restaurantul numarul 1 in lume, in 2016 si 2018.

Un adevarat cru de struguri din soiuri selectionate, recoltati in vii vechi de cel putin 25 de ani, inconjurate de padurile luxuriante si dealurile Bolognei. Via este localizata la 200 m deasupra marii si se intinde la un gradient mediu, orientata spre sud, cu pamanturi nisipoase cu elemente argiloase si calcaroase si un pH usor alcalin. Acest Pignoletto Classic poate fi invechit, are un interesant buchet mineral si note aromate placute de citrice.

Vinificare: Presare blanda a boabelor de struguri, separate de tulpini, la temperatura controlata. Strugurii rezultati in urma primei presari sunt mai intai stocati in tancuri, iar apoi decantati si separati de reziduuri. Sunt adaugate drojdii selectate cu atentie, urmat de o fermentatie continua la 12 grade. Vinul este apoi invechit "sur lies" pentru 8-9 luni. Ulterior este stabilizat, filtrat si imbuteliat. Iar in final invechit pentru cel putin 3 luni.'

Cleto Chiarli

Contine sulfiti.

Producători CLETO CHIARLI
Cantitate 750ml

Adauga o recenzie