Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
RISO BUONO

Regiunea si tara: Novara, Italia

Riso Buono este marca din spatele varietatii de orez de calitate premium provenind din regiunea Piemont, in nordul Italiei. Toate tipurile de orez sunt cultivate, procesate si ambulate la Ferma Agricola La Modina de langa Casalbeltrame, in provincial Novara, detinuta de familia Luigi Barons si Cavalchini Carlo Guidobono.

Traditia familiei in cultivarea si productia orezului se intinde pe cateva secole, incluzand-o si pe marchiza Cuttica di Cassine, urmarind o sucessiune pe cateva generatii.

Traditia nu este legata doar de timp, ci si de munca asidua depusa de cateva generatii si de sensul apartenentei la un pamant, de dragostea si respectul absolut pentru natura si de angajamentul de a mentine si ridica constant stacheta calitatii. Orezul pe care Riso Buono il produce este exceptional si asta o spun toti cei care l-au cumparat. 

Orezul Carnaroli este invechit timp de un an asta conferindu-I durabilitate in timpul gatitului, in timp ce continutul ridicat de amiloza il face cremos. Chefii prefera acest orez pentru ca poate fi fiert partial si apoi fiert din nou, fara a-si pierde tinuta.

Ferma La Modina este cunoscuta pentru orezul negru Artemide, un amestec de orez Venere hibridizat cu un sortiment de orez Indica, de timpul celui Basmatic. Are o aroma placuta si intensa si este unul dintre cele mai sanatoase varietati de orez de pe piata, avand un continut ridicat de vitamine din grupa B si minerale precum Calciu, Seleniu, Zinc, Magneziu, Fier si un antioxidant puternic cunoscut ca Antocianina, care se gaseste chiar in cantitati mai mari decat in fructele rosii. Este garnitura ideala pentru branza, peste, legume si ciuperci.

Ferma  

Riso Buono produce si faina din orez Artemide si Carnaroli, folosind doar orez cultivat exclusiv pe proprietatea fermei La Modina. Procesul de productie lent asigura pastrarea trasaturilor si valorilor nutritive ale varietatii de orez din care provin. Faina din orez, “mochiko”in japoneza, este un produs de baza a bucatariei asiatice si devine din ce in ce mai populara in bucatariile din vest. Faina produsa de Riso Buono nu contine gluten si are un continut redus de grasimi, ceea ce o face usor de digerat, avand un continut nutritiv ridicat.

Toate produsele Riso Buono sunt recunoscute de cei mai critici consumatori pentru textura unica si savoarea deosebita. Food Discovery spune despre produsele Riso Buono: "denumirea marcii este simplu spus o manifestare a modestiei, asta pentru ca sortimentele de orez Artemide si Carnaroli Gran Riserva sunt adevarate bijuterii".

 

4 Articole rezultate

  1. începand de la 41,85 RON Pret standard 46,50 RON
  2. începand de la 44,55 RON Pret standard 49,50 RON
  3. începand de la 57,50 RON

4 Articole rezultate