Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
PASTIFICIO DI MARTINO

Regiunea si tara: Gragnano, Italia

Incepand cu 1912, munca tenace si respectabila a familiei Di Martino, trei generatii de producatori de paste, a facut ca celebra fabrica de paste sa produca ingrediente pentru 8 milioane de preparate din paste pe zi si sa exporte produse in mai mult de 35 de tari.  

Pastele Di Martino sunt produse in Gragnano, “Orasul pastelor”, incepand cu selectia celei mai bune semoline din grau dur, apoi amestecarea ei cu apa pura de izvor provenind din raul Forma si extrudarea ei cu bronz, pentru o textura mai dura si uscarea ei lenta, la o temperature redusa, dupa cum recomanda PGI Gragnano. Pastele Di Martino contin minim 14% proteina, ceea ce ajuta la obtinerea unei fermitati neegalate in timpul gatitului si la o digerabilitate foarte ridicata.

Pastificio Di Martino este suporterul official al miscarii “slow food” din Italia si furnizorul official al prestigioasei James Beard House din New York.

Fabrica Di Martino este in Gragnano, pe fabuloasa coasta Sorrentina; inconjurata de Muntii Lattari si caracterizata printr-un climat temperat si constanta brizei marii, aceasta regiune antica beneficiaza in mod particular de conditii ideale pentru productia pastelor.

Datorita a mai mult de 500 de ani de istorie in productia pastelor de mare calitate din grau dur, Gragnano este cunoscut la nivel Mondial ca fiind Capitala Mondiala a Pastelor. In 2013, pastele din Gragnano au obtinut PGI (Indicatie Geografica Protejata), distinctie acordata in Italia doar pastelor de cea mai inalta calitate.

100% grau dur Italian

Pastele produse de Pastificio Di Martino se disting printr-o aroma unica, care s-a pastrat dintotdeauna.

Multumita particularitatilor climatului si regiunii, sudul Italiei poate fi fara indoiala considerat “centura de grane a Italiei”. Cu o istorie in cultivarea granelor de mai mult de 2000 de ani,  campurile Italiei asigura fermierilor si astazi o materie prima de mare calitate, cu o concentratie ridicata de proteine.

100% grau dur Italian a fost alegerea fireasca pentru Pastificio Di Martino. Legaturile avute cu ceilalti producatori cu traditie din Puglia, ofera garantia pastrarii calitatii ridicate a produselor lor, respectul pentru biodiversitatea naturala in productia de grau si gustul unic al pastelor produse de ei. Impreuna cu “Slow Food Italia”, Di Martino sustine cu tarie promovarea mancarii curate, gustoase si corecte.

Istoria familiei Di Martino incepe cu strastrabuicul Giuseppe Di Martino si se continua pana astazi cand traditia, pasiunea si valorile unice legate de calitate, maiestrie, inovatie, promovarea regiunii si a culturii din care provin sunt duse mai departe de Giuseppe and Giovanna Di Martino.

Uniunea a doua companii de excelenta

Dolce&Gabbana a imaginat noile ambalaje ale produselor Di Martino, o colectie speciala care celebreaza excelenta italiana prin culoare, simblouri si monumente care asigura identitatea.

Acum, pastele Di Martino, incluse in retetele recomandate de cei mai importanti chefi ai Italiei, nu sunt doar un produs gastronomic de exceptie, ci si un simbol puternic al legaturilor statornice de familie si dragoste, dovada mott-ul vesel care se regaseste pe fiecare pachet, “La Famiglia, La Pasta, e L’Italia!”