Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
MURAGLIA

Regiunea si tara: Apulia, Italia

Traditia familiei Muraglia in productia de ulei de masline incepe cu 5 generatii in urma, odata cu nasterea lui Frantoio Muraglia, in Adria, capitala regiunii Apulia, cunoscuta pentru productia de ulei.

Istoria familiei se leaga de cultivarea maiestuosului Coratina, o varietate de maslin, nativ din Italia, a carui continut bogat in polifenoli este neegalat printre cele 538 de soiuri clasificate.

Dar cel care a dus pentru prima oara acest soi de masline la presa, in ciuda tuturor celor care l-au descurajat spunandu-i ca nu se poate trai din pamant si masline, a fost Savino Sr. Incapatanarea lui si credinta in idee au demonstrat contrariul, acesta fiind inceputul unei lungi traditii care a dus uleiul de masline produs de familia Muraglia in restaurantele gourmet din peste 40 de tari.

Desi timpul a trecut, multe lucruri au ramas neschimbate. Promisiunea de a pastra biodiversitatea peisajului agricol, protejarea plantelor de o importanta strategica pentru productia de ulei, s-au pastrat.

In continuare, la ferma Muraglia, maslinele se culeg cu mana si sunt presate la rece, cu o presa antica, de piatra. Telul familiei este de a produce, fara niciun compromis, cel mai bun ulei de masline extravirgin.

Presa masline Vas lut

Acum mostenirea este dusa mai departe de Savino Jr care a jurat sa pastreze traditia si caliltatile care au consacrat produsul familiei Muraglia si sa faca marca cunoscuta la nivel international. Savino Jr a transformat banala sticla de ulei, intr-un produs de colectie, bazandu-se pe credinta ca prezentarea unui produs trebuie sa fie pe masura produsului. Acum, borcanele de lut in care este imbuteliat uleiul de masline, au devenit un "must have", o piesa de design care nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie cu pretentii. In plus, calitatile neegalabile ale lutului permit uleiului sa respire mai bine in interior, iar procesul oxidativ sa fie minim. Borcanele de lut sunt lucrate si decorate manual.

Calitatea exceptionala a uleiurilor extra virgine produse de familia Muraglia a fost confirmata de numeroase distinctii nationale si internationale primite in ultimii ani, incluzand si premiul “Five Drops” oferit de Asociatia Italiana a Somelierilor (AIS).

12 Articole rezultate

  1. începand de la 29,05 RON Pret standard 41,50 RON
  2. începand de la 30,45 RON Pret standard 43,50 RON
  3. începand de la 33,95 RON Pret standard 48,50 RON
  4. începand de la 54,95 RON Pret standard 78,50 RON
  5. începand de la 87,85 RON Pret standard 125,50 RON
  6. începand de la 87,85 RON Pret standard 125,50 RON
  7. începand de la 102,55 RON Pret standard 146,50 RON
  8. începand de la 102,55 RON Pret standard 146,50 RON
  9. începand de la 102,55 RON Pret standard 146,50 RON

12 Articole rezultate