Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
MASSERIA MIROGALLO

Regiunea si tara: Matera, Italia

 

Fermieri cu traditie

Radacinile

In regiunea rurala Matera, un oras recunoscut de UNESCO ca “Patrimoniu Mondial” pentru vechiul si extraordinarul Sassi, in “Parcul bisericilor rupestre”, se gaseste ferma Masseria Mirogallo.

Cu o istorie datand de secole si cu pasiune, Masseria Mirogallo cultiva si conserva fructele Lucaniei, pastrand savoarea locala si traditia locurilor.

In 1998 s-a deschis laboratorul companiei, unde maini dibace si retete antice se intalnesc.

 

Fermieri dintotdeauna

Toate legumele si fructele, care ulterior ajung sa fie prelucrate, sunt cultivate pe terenurile fermei. Asta da posibilitatea de a alege varietatile cu cele mai bune trasaturi organoleptice, de a identifica varietati vechi, de a adopta cele mai potrivite tehnici de cultivare. Pentru Masseria Mirogallo prioritatea numarul unu este calitatea produsului final, sacrificand astfel cantitatea.

Filozofia

Cautarea soiurilor vechi, prelucrarea manuala, calitatea in detrimental cantitatii, inovatia prin traditie: acestea sunt fundamentele filozofiei de productie a Masseriei Mirogallo.

Legumele cultivate pe terenurile fermei, adeseori selectionate dintre soiuri vechi, locale, proaspat culese, sunt trimise in laborator: aici sunt prelucrate riguros doar de mana si conservate folosind doar metode traditionale si conservanti naturali, precum otet si sare.

Prelucrarea

Pastrarea gustului si a savorii prin conservare: in inima fermei, la cateva sute de metri de campurile unde se cultiva, prelucrarea se face in laboratorul propriu. Legumele si fructele proaspat recoltate, sunt asezate in cutii si trimise catre laborator pentru a fi prelucrate; uneori asta se intampla la cateva momente dupa ce au fost culese.

Prelucrarea fiecarui produs se bazeaza doar pe cateva optiuni strategice, dar foarte importante: se foloseste doar materie prima in acord cu sezonalitatea si ciclurile naturii.

 

Reteta

  • Doar metode traditionale de prelucrare

Conservarea este o adevarata arta, care necesita pasiune si cunostiinte potrivite, incepand de la alegerea materiei prime, care trebuie sa fie proaspata si de cea mai buna calitate. La asta se adauga metodele adecvate de prelucrare, imprumutate din traditia locului, precum deshidratarea si conservarea cu sare sau ulei de masline. Pentru fiecare soi se folosesc cele mai potrivite metode.

  • Doar conservanti naturali

Considerata ca metoda folosita pentru impiedicarea deteriorarii alimentelor, care apare din cauza factorilor chimici (oxidarea), fizici (temperature, lumina) si biologici (microorganisme), conservarea se poate face in felurite moduri, necesitand, intre altele, folosirea conservantilor.

Masseria Mirogallo foloseste exclusiv conservanti naturali, precum: otet si sare.

  • Doar ulei de masline extravirgin

Folosit pentru a izola legumele de aer, deci pentru a opri actiunea aerobica a microorganismelor, uleiul de masline extravirgin este singurul ulei vegetal, obtinut prin presare la rece, fara utilizarea aditivilor chimici, spre deosebire de uleiurile din seminte (soia, alune, floarea soarelui, etc..)

Continand in principal acizi grasi mononesaturati, cantitatea potrivita de acid gras linoleic, polifenoli, vitamina E si beta caroten, uleiul de masline extravirgin contine vitaminele E, A, K, D, cu proprietati antioxidante si efect de protectie a celulelor organismului.

Uleiul de masline extravirgin este prin definitie un produs original si sanatos, usor digerabil, care ajuta functiile gastrica si hepatica, regland si functia intestinala, reducand riscul de atac vascular, hipertensiunea si riscul aparitiei altor boli asociate cu ateroscleroza, mentinand la un nivel redus colesterolul rau (LDL) si protejand nivelul colesterolului bun, datorita uleiurilor grase mononesaturate.

  • Doar recipiente din sticla

Folosirea sticlei ca singur material pentru pastrarea produselor vine din numeroasele avantaje pe care le prezinta:

    - Formeaza o bariera totala impotriva oxigenului

    - Este un material natural si, pentru ca nu transfera nicio substanta asupra

       produsului, pastreaza continutul 100% necontaminat

    - Este un material ecologic, datorita structurii chimice, nu polueaza, asta

       insemnand ca nu cauzeaza nicio reactie in contact cu mediul

    - Respecta mediul, continand doar materiale reutilizabile si 100% reciclabile

 

 

Articolele 1-12 din 20 rezultate

Articolele 1-12 din 20 rezultate