Facebook Pixel
WA button WA button

LUNI-VINERI: 10-17

+40 741 333 615

 
Paste Tortiglioni di Gragnano din Grau Dur 500g PASTIFICIO DEI CAMPI
32,50 RON
nici unul

Tortiglione este mai mult decat un format de paste! Forma lui caracteristica de spirala il face ideal pentru sosurile bogate. 

Daca cauti cele mai bune paste din lume, atunci pasta di Gragnano este ceea ce cauti. Grau dur semolina italian 100%, cu un continut proteic ridicat (minim 14%) si o concentratie ridicata de gluten, esentiale pentru un produs de calitate.

Papilele gustative se rasucesc de bucurie. Pastificio dei Campi sponsorizează Gambero Rosso și Jeunes Restaurateurs d'Europe: un gust al Italiei, rădăcini adânci, paste desenate in bronz, iubite de bucătari. Cele mai bune din lume.

Timp de gatit: al dente in 7 minute.

Pastele Pastificio dei Campi, produs 100% italian, dupa multi cele mai bune paste din lume.

Totul se reduce la folosirea graului dur. Pastificio dei Campi foloseste doar grau de provenienta italiana, cultivat pe o raza de maximum 250 Km de Gragnano, provenind din zone cu traditie, cum ar fi Puglia, Basilicata, Molise sau Irpinia. Continutul proteic al acestui grau dur este de cel putin 14%, fata de o medie de 10,5% pentru pastele obisnuite. Este un grau foarte rar, reprezentand doar 0,5 - 0,7% din productia totala de grau din Italia.

Pentru pregatirea aluatului este nevoie de un echilibru perfect intre mai multi factori: temperatura apei, finetea semolinei, conditiile climatice.

Un alt factor determinant pentru calitatea pastelor este extrudarea prin filiere de bronz. Acest material, in contact cu aluatul, ajuta la obtinerea unei suprafete rugoase care favorizeaza aderarea sosului. Aceasta rugozitate, in Gragnano, se numeste “arraggiatura” (furie), sugerand ca un anumit grad de tensiune este benefic: fara ea produsului i-ar lipsi caracterul, iar daca ar fi prea multa pastele ar deveni prea “furioase” si ar rezulta un preparat culinar necorespunzator.

Apoi, uscarea. Pastele produse de Pastificio dei Campi este uscata lent (intre 28 si 60 ore, in functie de forma, fata de 3-5 ore pentru pastele industriale), la temperatura scazuta, pentru a pastra nealterata toata savoarea graului.

In final, ambalarea se realizeaza manual pentru a pastra integritatea pastelor.

Rezultatul, un produs de o calitate exceptionala.

Incepand cu 11 Octombrie 2013, pastele din Gragnano sunt protejate de furt si fraude de marca IGP

IGP (Indicatie geografica controlata) garanteaza provenienta si calitatea produsului – in cazul pastelor din Gragnano – confirma secole de traditie. Recomdanarile Comisiei Europene definesc anumite criterii, dincolo de localizarea facilitatilor de productie in Gragnano, cum ar fi utilizarea exclusiva de grau dur semolina si apa din surse locale; folosirea unor matrite pentru uscarea pastelor (bronze die), care asigura productia unei paste mai poroase si mai putin dense, care fac ca pastele sa nu isi reduca dimensiunile in timpul uscarii; uscarea pastelor la temperature intre 40 si 80 grade, pentru un timp de la 6 la 60 ore, in camera statica sau in tuneluri de aer cald; ambalarea in maxim 24 de ore la locul de productie.

Pastele Gragnano IGP trebuie sa fie ambulate in cutii de carton sau pungi transparente, folosind doar materiale reciclabile, obtinute din plante, aprobate prin regulamentele europene.

Ingrediente: faina din grau dur italian (grano duro), apa.

Valori la 100 gr
Valoare energetica 1502 Kj
354 Kcal
Carbohidrati 72.5 g
din care zaharuri 0.6 g
Acizi grasi 1.5 g
din care saturati 0.2 g
Proteine 14.0 g
Fibre alimentare 1.6 g
Sare <0.01 g
Producători PASTIFICIO DEI CAMPI
Cantitate 500g

Adauga o recenzie