TIMP DE PREPARARE: 20 MIN    DIFICULTATE: USOR

INGREDIENTE – 4 PORTII:

400g paste Orecchiette di Gragnano

1 Broccoli, taiat in florete

80ml Ulei de masline extravirgin Mediu Fructat

3 Catei de usturoi zdrobiti

½ Ceapa taiata marunt

1 Lingura fulgi de chilli uscati

25g Ansoa in ulei, scursa si maruntita

Ricotta rasa

 MOD DE PREPARARE:

Adu apa la fierbere intr-o cratita mare, adauga pastele si fierbe-le al dente. Adauga si broccoli in apa in care fierb pastele si opareste-l pentru 3 minute, la foc mic. Apoi scurge-le (atat pastele, cat si broccoli) si pastreaza o cana din apa in care au fiert.

Intre timp, incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu, adauga usturoiul zdrobit, ceapa toccata marunt si fulgii de chilli si gateste-le impreuna pentru 3-4 minute, pana iese aroma. Apoi adauga ansoa si continua sa o gatesti impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand constant, pentru aproximativ 1 minut sau pana incepe sa se amestece cu sosul.

Adauga pastele, floretele de broccoli si lichidul in care au fiert pastele, pus deoparte la inceput si lasa-le sa se gateasca impreuna pentru inca 1-2 minute, pana se omogenizeaza.

La final adauga ricotta rasa si cativa stropi de ulei de masline si serveste-le imediat.

PAIRING VIN: Vin alb Sit a Montui - Pignoletto Classico

Pofta buna!