TIMP DE PREPARARE: 25 min     DIFICULTATE: usor

INGREDIENTE – 4 PORTII:

400g paste Gnocchi Sardi Pastificio Di Martino

6 Bete de apio

160g Bresaola

Grana Padano ras

20 Frunze de spanac proaspat

Ulei de masline Mediu Fructat Frantoio Muraglia

Usturoi

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Spala bine si taie betele de apio in cubulete. Feliile de bresaola taie-le in fasii.

Adu in temperatura o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Adauga 5 catei de usturoi, in coaja si lasa-i cateva minute, pana iese aroma, dupa care se indeparteaza-i.

In paralel, fierbe pastele intr-o oala cu apa, in care ai adaugat putina sare. Pastele se adauga doar cand apa este la punctul de fierbere. Se lasa la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 8 minute (mai putin decat scrie pe ambalaj; se vor mai gati ulterior, impreuna cu restul ingredientelor), pana sunt al dente, apoi scurge-le de apa. Pastreaza din apa in care au fiert, iti va folosi mai tarziu.

In tigaia in care ai calit cateii de usturoi, adauga cubuletele de apio si lasa-le la calit pentru 2-3 minute, dupa care adauga o cana de apa (din apa in care au fiert pastele) si lasa-le pana aceasta s-a redus aproape in intregime. Apio ar trebui sa se fi inmuiat pana acum. Apoi adauga si fasiile de bresaola si lasa-le sa se prajeasca pentru 2-3 minute. Cand acestea au devenit putin crocante, adauga gnocchi si omogenizeaza, apoi lasa-le sa se gateasca impreuna pentru alte 2-3 minute, amestecand constant, dupa care ia-le de pe foc.

Taie fasii frunzele de spanac proaspat.

Pregateste farfuria, adaugand peste gnocchi, Grana Padano ras, frunzele de spanac taiate fasii si cativa stropi de ulei de masline. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si serveste preparatul imediat.

PAIRING VIN: Vin spumant Rose de Noir Brut

Pofta buna!