Conchiglioni cu broccoli si ricotta
TIMP DE PREPARARE: 35 MINUTE DIFICULTATE: USOR
INGREDIENTE – 4 PORTII:
300g Paste Conchiglioni PASTIFICIO DEI CAMPI
1 Capatana Broccoli, taiata in florete
60ml Ulei de masline extravirgin Bio FRANTOIO MURAGLIA
400g Ricotta proaspata
60g Parmesan ras
Frunze de busuioc
40g Muguri de pin prajiti
2 Catei de usturoi sfaramati
Coaja de la o lamaie
500ml Sos de tomate
70g Pesmet grosier
Mix frunze de salata
MOD DE PREPARARE:
Fierbe pastele al dente, tinand cont de recomandarile de pe pachet.
In paralel, intr-o oala mare, cu apa sarata, opareste floretele de broccoli pentru 5 minute, pana se fragezesc, apoi scurge apa si blanseaza-le pentru a-si pastra culoarea verde crud.
Pune floretele de broccoli, impreuna cu ricotta, jumatate din parmesan, busuic, 2 linguri de muguri de pin, usturoi si coaja de lamanie intr-un robot de bucatarie. Condimenteaza si foloseste functia pulse, pana totul s-a maruntit fin.
Incalzeste cuptorul la 220°C.
Pune sosul de tomate intr-un vas rezistent. Umple conchiglioni cu compozitia de broccoli si ricotta, folosind o lingura si aseaza-i peste sosul de tomate, cu umplutura in sus.
Amesteca pesmetul, parmesanul ramas, 2 linguri de ulei de masline si mugurii de pini ramasi intr-un bol mic si condimenteaza.
Presara compozitia peste conchiglionii umpluti si acopera cu folie de aluminiu.
Da-i la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pe functia bake, dupa care modifica pe functia grill. Indeparteaza folia de aluminiu si aseaza vasul pe raftul cel mai de sus al cuptorului. Lasa-i la grill pentru aproximativ 5 minute, pana cand pesmetul devine crocant si auriu.
Imprastie busuioc proaspat si serveste conchiglioni impreuna cu mixul de salata, cu dressing dupa preferinta. Noi am folosit doar ulei de masline si aceto balsamico.
PAIRING VIN: Vin Cialdini Vigneto - Lambrusco Grasparossa di Castelvetro
Pofta buna!