TIMP DE PREPARARE: 20 minute           DIFICULTATE: usor 

INGREDIENTE – 4 PORTII:

340g Spaghetti Pastificio di Martino

2-3 Ardei iuti (pepperoncini)

2/3 Ceasca de ulei de masline extravirgin Mediu Fructat

4 Catei de usturoi

Patrunjel

Parmesan ras

Sare

Piper

 MOD DE PREPARARE:

Pune apa la fiert intr-o oala mare, cu sare.

Indeparteaza semintele de la ardeii iuti, taie-i in jumate, pe lungime, iar apoi marunteste-i, dar mai grosier. Curata si taie cateii de usturoi in felii.

Pune uleiul de masline, usturoiul si ardeii iuti maruntiti intr-o cratita mare, la foc mediu-intens si gateste-le pana usturoiul devine auriu, adica pentru 2-3 minute. Adauga busuiocul taiat marunt si opreste focul.

Intre timp, fierbe pastele al dente, cu 2-3 minute mai putin decat este indicat pe pachet. Scurge-le de apa, dar pastreaza o cana din apa in care au fiert.

Dupa ce uleiul s-a racit timp de cateva minute, adauga o jumatate de ceasca din apa in care au fiert pastele si, la foc intens, amestecand viguros (mantecare), redu sosul la jumate. Aici este cheia, trebuie sa obtii un sos omogen, suficient de dens, dar nu gras, prin combinarea uleiului in care s-a gatit usturoiul, cu amidonul din apa in care au fiert pastele. Apoi, adauga pastele si omogenizeaza, folosind clesti de bucatarie, pana incorporeaza tot sosul, Daca este necesar, poti sa mai adaugi din apa in care au fiert pastele, pentru a obtine consistenta ideala a sosului.

Condimenteaza, cu sare si piper, dupa gust, adauga parmesan ras si serveste imediat.

Pairing vinVin alb Sit a Montui - Pignoletto Classico

Pofta buna!

logo